Bröllop

" Every story is Beautiful but yours is my favourite! "

Wow!! Ni ska gifta er!

Vad roligt att ni är intresserade av att låta mig få föreviga en av era största dagar i livet! Jag vill att ni besvarar dessa tre frågor innan ni läser vidare:

♕Älskar ni ljusa & pastelliga bilder?

♕ Tycker ni att uppställda porträtt & stela poser är det tråkigaste som finns? 

♕ Gillar ni att skratta, vara spontana samt att kyssas i tid & otid?

Om ni svarat "JA" på ovanstående frågor tycker jag att vi fortsätter!

Vad kan ni förvänta er av mig som bröllopsfotograf?

Jag älskar det spontana, det som inte är så uppstyrt på bröllop. Det mesta brukar vara planerat in i minsta detalj men de bästa bilderna tar vi när ni inte ens märker det! Jag ber sällan mina brudpar att "titta i kameran" utan jag gillar att fånga de där bilderna när ni stryker varandra på kinden, pussas, viker er av skratt eller överraskas av något istället! Med mig får man ofta offra sig lite för de perfekta bilderna. Mina brudpar har t.ex. fått klättra i en gammal eka, hoppa in i en kohage full av kossor -Allt för det där magiska ljuset! Jag har t.o.m. fått ett brudpar att bada i sina bröllopskläder, men detta skedde (som tur var) månader efter själva bröllopsdagen & pga. att jag fått uppdraget att "Bjuda brudparet på en badupplevelse" under bröllopsfesten. Klänningen skickades på kemtvätt men i gengäld fick de ännu fler magiska bilder (och minnen) att kika tillbaka på!

Jag är svag för allt med pastell & min favoritblomma i brudbuketten är ljusa rosor och eukalyptus. Jag älskar att dra dåliga skämt och prata tillsammans mer er men jag är också alldeles tyst -Detta då allt jag ser i kameran är perfekt och jag inte vill missa en sekund av det!  Ni kan även förvänta er att jag gråter under själva vigseln. Det spelar ingen roll att jag fotograferat bröllop under sex års tid, jag tycker det är lika vackert och känslosamt VARJE gång!

 

Hur går det till?

När ni bestämt er för att boka mig som fotograf är det dags att skicka in en bröllopsförfrågan. I dagsläget har jag ett fåtal helger kvar under högsäsongen 2018, så det är bra att boka i god tid. Många av mina bröllopskunder bokar redan ett år i förväg. När jag väl fått er förfrågan och bekräftat att just Ert datum är ledigt är det dags för Er att berätta allt om er stora dag! Detta gör vi lättast genom att träffas några månader innan själva bröllopsdagen, alternativt hålla ett telefonmöte. Genom att lära känna er lite bättre, är det betydligt lättare för er att kunna slappna av framför kameran. Det jag är intresserad av att veta är bl.a. vad ni tycker är det viktigaste under er bröllopsdag? Hur länge ni vill att jag som fotograf ska delta, beror på vilka delar av dagen ni tycker är de viktigaste att minnas i framtiden.

förberedelser.jpg

Påklädning/smink/håruppsättning

Vid fotografering av förberedelser följer jag med er från starten av Er speciella dag. Jag fångar vackra detaljbilder medan ni t.ex. blir sminkade/får ert hår stylat. När brudtärnor/bestman skålar i champagne, förväntansfulla skratt, detaljbilder på ringarna & eventuella smycken. Här brukar jag också få föreviga det magiska ögonblicket när ni ser varandra för första gången i bröllopskläder.

_STH6259bw.jpg

"Vi anlitade Ida som vår bröllopsfotograf. Hon har ett proffsigt koncept, där det lilla extra genomsyrar allt!"

- Hans & Frida -

porträtt.jpg

Porträttfotografering

Porträttfotograferingen under bröllopsdagen är delen de flesta par brukar tycka är den viktigaste -men också den svåraste. "Vi är inte vana att stå framför en kamera" är något jag ofta får höra innan bröllopet. Lugn! Vid det här laget har vi hunnit träffas/prata i telefon & vi har hunnit känna varandra lite bättre. Med små & enkla medel kommer jag guida er till hur ni ska stå & vad ni ska göra så att ni känner er trygga framför kameran. Jag ställer aldrig upp er i avancerade poser utan tycker att det naturliga är finast! Jag låter er ofta bara stå & prata med varandra, kramas/pussas & ni kommer förmodligen inte ens märka när jag tar mina bilder.

Vid porträttfotograferingen är det oftast jag som har valt ut en plats vi ska vara på, för att säkerställa att ljuset blir det absolut bästa. Har ni förslag på platser tar jag tacksamt emot dessa & tittar ut dem i förväg. Jag använder mig enbart av naturligt ljus när jag fotograferar och är väldigt svag för mjuka motljusbilder. Fotograferar vi mitt på dagen, när solen står som högst, söker vi oss alltid till skugga, t.ex. till en skogsglänta eller under större träd. På så sätt undviker vi hårda kontraster i bilderna & risken för att ni ska behöva stå & kisa. De flesta par brukar välja att fotografera sig före vigseln (för att inte gästerna ska behöva vänta så länge efteråt) men detta är verkligen en smaksak. Kanske är ni mer avslappnade efter vigseln, då ni nu är gifta?

vigsel.jpg

Vigselfotografering

Under själva vigseln fotograferar jag er rent dokumentärt. Jag sätter alltid kameran i "tyst läge" & försöker inte att synas så mycket. Jag försöker  bland annat fånga glädjetårar hos er & gästerna, era fantastiska blickar mot varandra när ni läser era löften, "trasslet" som ofta uppstår vid ringbytet -Vilket finger var det nu? Är ringer för liten?! Och den första kyssen som nygifta!

Här är det viktigt att ni pratat med prästen innan bröllopsdagen & kommit överens om var/hur mycket jag får röra mig framme vid altaret. Det är också bra om jag som fotograf får ensamrätt på fotografering under vigseln. Alternativt att gästerna fotograferar utan blixt. Vid riskastningen utanför kyrkan kan det vara bra om en toastmaster/toastmadame förvarnat gästerna om att lämna lite plats åt mig som fotograf. Jag är inte särskilt lång & det är lätt hänt att gästerna skymmer min sikt! Då är det bättre att de ställer upp sig i två led utanför kyrkan (precis som i altargången) eller bildar en cirkel, så jag slipper armbåga mig fram. 

fest.jpg

Middag & bröllopsfesten

Äntligen dags att slå klackarna i taket -Ni är gifta! Under middagen & bröllopsfesten kan ALLT hända & jag är inte sen med att föreviga känslosamma tal, när det utbringas en skål, när det anordnas en lek & när ni viker er av skratt. Jag kommer ta mingelbilder på gästerna, detaljbilder på dukningen & fotografera när ni skär upp tårtan tillsammans. Efter middagen kan det finnas tid till att smita ut & ta ett par sista porträttbilder på er. Ljuset brukar ofta vara magiskt den sista timmen innan solen går ned & dessa bilder blir ofta väldigt avslappnade & kärleksfulla.


"Vi valde Ida som vår bröllopsfotograf & hon förevigade vår stora dag på allra bästa sätt. Hon lyckades fånga ALLA våra känslor! Ida blev en naturlig del av dagen, hon fick oss att känna oss avslappnade & lockade fram det bästa hos oss. Tack vare Ida har vi alla små, speciella ögonblick kvar på bild! Lämna ert öde till henne & ni kommer bli magiskt nöjda!

- Jens & Sandra -


Investera i något av mina bröllopspaket!

 

Brons

 • 2 timmar fotografering före/efter vigsel.  (Passar porträttfotografering & lite av förberedelser)
 • Noggrant utvald plats, för bästa ljus.
 • 1st 30x40cm förstoring på lyxigt FineArt papper
 • 4st 21x30cm förstoring
 • 20st högupplösta bilder med full användningsrätt
 • 20st bilder anpassade för web & sociala medier

7500 kr

 

Silver

 • 4 timmar fotografering. (Ex del av förberedelser, porträttfotografering & vigsel)
 • Noggrant utvald plats, för bästa ljus.
 • 4st 30x40cm förstoring på lyxigt FineArt papper. 
 • 4st 21x30cm förstoring.
 • 40st högupplösta bilder med full användningsrätt.
 • 40st bilder anpassade för web & sociala medier.

12500 kr

 

Guld

 • 10 timmar fotografering
 • Noggrant utvald plats för porträttfotografering
 • 5st 30x40cm förstoring på lyxigt FineArt papper. 
 • 8st 21x30cm förstoring.
 • Tackkort 10x15cm (Max 100st)
 • 80st högupplösta bilder med full användningsrätt.
 • 80st bilder anpassade för web & sociala medier.

26500 kr

Milersättning tillkommer med 45kr/mil.

 

 

Bokningsformulär

Namn (Obligatorisk) *
Namn (Obligatorisk)
Telefon
Telefon